עדשים כתומות – למה אתם צריכים בתזונה שלכם

העדשים הכתומות, המכונות גם "עדשים אדומות" או "עדשים מצריות", הן מאכל פופולארי כבר מאות שנים ברחבי המזרח התיכון ומדינות הים התיכון, אפריקה הצפונית ומערב אסיה. אך נראה כי בשנים האחרונות, ככל הנראה בעקבות גל הטבעונות העולה, העדשים האדומות חוזרות לככב גם במטבח הישראלי. אבל מה, בעצם, הופך את העדשים הכתומות למאכל חובה בכל מטבח ואיך הן יכולות לשדרג משמעותית את הבריאות שלכם?

עדשים כתומות

חלבון, רבותיי, חלבון

כמו אחיותיה, העדשים השחורות והירוקות, העדשים הכתומות עשירות בחלבון. במידה ואתם רוצים להשתמש בעדשים כמקור החלבון היומי שלכם, חשוב שתדעו כי חלבון העדשים הוא חלבון צמחי, אשר לבדו לא מיתרגם היטב כחלבון מלא המתאים לנו. לכן, הקפידו לשלב את העדשים שלכם עם דגנים מלאים, המספקים את חומצת האמינו הנדרשת לחלבון העדשי בכדי להפכו לחלבון מלא.

תחזוקה שוטפת של הגוף

מלבד היותה מקור מצוין לחלבון, בכוס עדשים אחת תוכלו למצוא כמעט את התצרוכת היומית הנחוצה למגוון רחב של נוטריינטים שעוזרים לגוף שלנו לעבוד, כמו למשל סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ומתן תחושת שובע, חומצות אמיניות חיוניות, ויטמין A וויטמינים רבים מקבוצות B ו- C. הנוטריינטים הללו חשובים במיוחד לגופנו, שכן הגוף שלנו אינו מסוגל לייצר אותם בעצמו, או מייצרם בכמויות קטנות שאינן מספיקות לתפקוד השוטף של הגוף, ולכן מומלץ לצרוך אותם באופן קבוע ממקור חיצוני.

הניצחון נגד הכולסטרול

הסיבים התזונתיים שהוזכרו הם סיבים מסיסים, אשר הוכחו מחקרית כמפחיתים את רמות הכולסטרול בגוף. בנוסף, הסיבים מורידים את כמות הסוכר בדם, פעולה שהיא חשובה וחיונית למאבק בשומן הלא בריא. העדשים מלאות בסיבים המועילים, ולכן מומלץ לאנשים הסובלים מהשמנה ובעיות כולסטרול לאכול חצי כוס עדשים ביום.

 

אבל אכילת עדשים, כמובן, היא לא קסם – במידה ואתם צורכים הרבה סוכר ופחמימות במהלך היום, אכילת עדשים לא תספיק בכדי לדאוג לרמת כולסטרול תקינה. לכן, יש לשלב אכילת עדשים עם תזונה בריאה המותאמת לצרכי גופכם.

 

פיטוכימיקלים והמלחמה בסרטן

פיטוכימיקלים היא מילה מדעי ומסובכת להגדרת כלל התרכובות הנמצאות באופן טבעי במזונות המגיעים מהצומח, כמו ירקות ופירות, דגנים וכמובן – עדשים. במקרה שלנו, העדשים הכתומות כוללות בתוכן פיטוכימיקלים מיוחדים, הנקראים ספונינים. ככלל, לספונינים מיוחסות תכונות חיוביות רבות, כגון סיוע בהחלמה ממחלות, עזרה לפעילות התקינה של מערכת העצבים, והגברת כושר הלימוד והריכוז, אך מחקרים חדשים מראים כי הספונינים גם מסייעים בהפחתת הסיכויים לפיתוח סרטן, ובמיוחד סרטן המעי הגס.

ומה עם הפרקטיקה?

אם כל היתרונות המופלאים הללו לא שכנעו אתכם עד כמה חשוב לשלב עדשים כתומות בתזונה היומיומית שלכם, הנה עובדה שתסגור בשבילכם את העסקה – עדשים כתומות אינן דורשות הנבטה.

אם יצא לכם לבלות עם עדשים שחורות או ירוקות במטבח, סביר להניח שאתם מודעים להתעסקות הרבה שהן דורשות, עוד לפני הבישול. עדשים כתומות, לעומת זאת, אפשר פשוט לשטוף, לסנן, ולשים בסיר. בלי הנבטה, עם השרייה מינימלית, בקלות ובמהירות.

מה הקשר בין עדשים ללחם?

אם אתם מחפשים דרך כיפית, פשוטה וטעימה לצרוך עדשים כתומות עבורכם, כדאי לכם לבדוק את הלחמים של "מונבטים". אנחנו מתמחים ביצירת לחמים המשתמשים, במקום בחיטה רגילה, באינספור סוגי צמחים אחרים, כמו בטטה, דלעת, בננה, וכמובן – עדשים. התוצאה היא לחמים בריאים יותר, משביעים יותר, וטעימים יותר מכל לחם אחר.

אודות מונבטים

"מונבטים" הינם לחמים המבוססים על חומרי גלם שאינם מכילים גלוטן בבסיסם, ללא מוצרים מן החי, ללא שמרים, ללא חומרים משמרים, ללא תוספת סוכר, ללא תוספת שמנים ושומנים, אורגניים למהדרין, כשרים למהדרין ואינם מהונדסים גנטית. חומרי הגלם: קינואה, כוסמת, עדש כתום, צהוב, ירוק, מש, דוחן וסלק.

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות
    פתח צ'אט
    שלום 👋 אנחנו יכולים לעזור לך?